Diskutera

Den här sidan är öppnad för att diskutera frågor omkring Ådalshändelserna. Vad betydde dom och för vem?

 Foto Ateljé Eriksson
Källa ARAB

Ådalen mitt ankare

10/5/2007 4:11:27 PM - Ramon (Falun)

De många gånger som jag på sistone har fått höra högern uttala sig om arbete, arbete, arbete som om det var dem som gav arbetarna något. Minns alltid Ådalen brukar jag tänka för även i Sverige har flutit arbetarblod. Höger då som nu sökte inte annat än att fylla sina egna fickor. Idag hör vi till och med arbetare som rycker på axlarna och undrar om det är något fel i att tjäna pengar. Det är inte fel att tjäna pengar, det är fel att tjäna den på andras bekostnad. Idag har vi en arbetarklass som tyvärr inte ens förstår själva att de är är arbetarklass. En arbetarklass som övergett sina principer, därför är det lätt för högern att inbilla dem att det bästa är att riva ner allt det som arbetarna byggde upp, A-kassan var det första de gav sig på, sen kommer resten. Huvudsaken är att inget som arbetarklassen kämpat för skall finnas kvar. Jag brukar tänka på Ådalen, när jag diskrimineras, när arbetare vänder ryggen mot sin egen klas, när solidariteten får ge vika för egen vinningens makt. Ådalen var och förblir mitt ankare i tron på samhällsförändringarna, i Sverige har också arbetarna betalat med sitt blod för tron på en bättre framtid. Jag tror på en bättre framtid och på att vi alla människor i det här landet en dag kan hålla varandra i händerna och inte låta egoismen segra. Leve arbetarna!

Jag har lite information

4/11/2007 10:11:43 PM - Ove Lundgren (Kramfors)

Svar till PM-Zem. Skicka mig ett mail om dina funderingar kan jag maila dig lite material. Epost:ove.lundgren@abf.se

Vad hände ?

3/13/2007 2:18:42 PM - Zem (skellefteå )

Hej, jag har ett projekt om vad som hände på ådalen år 1931.... Så jag hoppas på att jag kan få reda på avad som har hänt där... Tacksam för svar :D

Svar till Ove L

5/17/2006 2:29:45 PM - Peter Sandström (Njurunda)

Ove L undrar inom vilka områden orden "Samma kamp då som nu" gäller idag! Ett av områderna är ju borgarnas ständiga försök att splittra arbetar- och fackföreningsrörelsen, nu vill ju den så kallade alliansen komma åt facken genom kraftigt höjda avgifter till a-kassan, med en höjning på upp till 300 kronor i månaden kommer fackavgiften i vissa fall bli upp mot 700-800 kronor i månaden. det kommer att resultera i att medlemmar går ur facket och endast är med i a-kassan. En sådan försvagning av fackföreningen öppnar dörren för kraftiga inskränkningar i kollektivavtalen. Det som inte gick med kulor för 75 år sedan prövas med kronor idag.

Samma kamp då som nu.

4/27/2006 8:31:38 AM - Ove Lundgren (Skog)

Inom vilka områden är det som dom orden gäller i dag?

1 till 5 av 5

kontakta oss | ©2017 ådalen31.se | adalen31.se | adalen31.nu | adalen31.com | Daniel Wellington Klocka