Vår politik

Vi socialdemokrater vill bygga vidare på den svenska modellen. Den bärs upp av dig och mig  tillsammans genom eget ansvarstagande och omtanke om varandra. Och den fungerar!

 

Gemensamma problem löses bäst om vi hjälps åt. Den som förlorar sitt jobb eller blir sjuk ska inte lämnas i sticket - utan få snabb hjälp att komma tillbaka. Plånboken ska inte avgöra vem som får bra utbildning eller trygg vård och omsorg - det ska alla få. Och alla som kan och vill arbeta ska kunna säga; nu går jag till jobbet. För alla behövs. Vi har inte råd att lämna någon efter.

 

Sverige är ett litet land utsatt för hård internationell konkurrens. Ändå har 300 000 jobb skapats de senaste tio åren, våra företag ligger i framkant och svensk ekonomi går bra. Därför har vi råd att göra något åt de höga tandvårdskostnaderna, bygga ut äldreomsorgen, förbättra ungdomars villkor och sätta jobben främst.

 

Att försämra för arbetslösa och sjuka skapar inga nya jobb - tvärtom! Otrygghet hämmar och begränsar. Med fler trygga människor kan kreativitet och framtidstro växa. Det är väl viktigare än stora skattesänkningar?       

 

Alla ska med. Så enkelt är det.

 

Besök vår hemsida: http://www.socialdemokraterna.se 

kontakta oss | ©2017 ådalen31.se | adalen31.se | adalen31.nu | adalen31.com | Daniel Wellington Klocka